Hur ska det gå? Jag menar med mig och litteraturen, fotograferandet, silvret och allt? Kan inte hjälpa att jag blir lite stressad när jag tänker på allt jag vill hinna göra. Jag vill läsa, men just nu ligger det nere. Kommer förhoppningsvis igång när läsecirkeln drar igång.

Jag vill virka, en mössa till mig själv till exempel, men jag kommer alltid på det mitt i natten. När ska jag sätta igång? Kanske ska gå och titta på garn i morgon? Behöver en mössa att bära mina broscher på!

För nu har jag verkligen snöat in på silversmycken. Gamla silverbroscher och hängen och ringar. Har ju till och med startat en blogg.

Inte nog med det: Jag har anmält mig till en kvällskurs i silversmide i höst. Det ska bli fantastiskt roligt, det är med skräckblandad förtjusning jag ger mig in i detta. Det verkar svårt. Men jag har väl inte sämre förutsättningar än någon annan att lära mig, tänker jag. Jag är faktiskt ganska händig och har alltid varit skicklig på småpill. Skräcken handlar mest om alla olika moment jag måste lära mig, alla verktyg som ska hanteras och metoder som ska övas in. Har med åren blivit så otålig när det gäller att lära mig något nytt. Jag vill alltid kunna direkt, men det går ju inte. Det får väl ta några terminer om det är roligt. Fantiserar redan om en egen verkstad... (Jo, jag har kanske lätt för att få lite hybris.)

Jag har dessutom anmält mig till en grundkurs i stilhistoria hos Göteborgs Antikskola. Det ska bli riktigt kul! 

Men hur ska jag egentligen hinna ägna mig åt allt som jag vill syssla med? Läsa, fotografera, virka, skriva, och nu dessutom lära mig smida silver. Tiden, den är alltid för kort. Kan jag kombinera alltihop på något vis? Det känns spretigt. Samtidigt. Det är väl så det är. Livet alltså.